Huisartsenpraktijk De Netelier in Lier (BE)

Wachtkamerscherm® draagt bij aan optimale patiëntcommunicatie in interdisciplinaire groepspraktijk

Over dit project:

Huisartsenpraktijk De Netelier is gevestigd in Lier (België) en heeft 2 fysieke locaties. In deze groepspraktijk wordt interdisciplinair samengewerkt, wat betekent dat de arts nauw samenwerkt met andere disciplines. Deze praktijk was op zoek naar een efficiënte manier om de patiënten te informeren over de werking van de praktijk. Tot voor kort werden patiënten mondeling geïnformeerd en aan de hand van affiches in de wachtzaal. Via de website van huisartsenvereniging Domus Medica kwam de praktijk terecht bij de firma Wachtkamerschermen® en werd er op iedere locatie een Wachtkamerscherm® voorzien.

Op beide locaties draait dezelfde uitzending en de praktijk ziet dit als een groot voordeel. Dokter Benjamin Lybaert vertelt: “Ik beheer samen met een collega de Wachtkamerschermen®. Wij werken bewust met één uitzending die op beide locaties wordt vertoond. Alle patiënten zien hierdoor dezelfde informatie. Daarnaast vind ik het prettig dat ik altijd kan inloggen op de schermen, het maakt niet uit waar ik me bevind. Zo kan ik altijd een boodschap op het scherm plaatsen, mocht dit urgent zijn.”

De uitzending op de Wachtkamerschermen® combineert belangrijke informatie voor de patiënt met vermaak om de wachttijd te verzachten. Via het scherm wordt het team voorgesteld, wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld de taken van de verpleegkundige (in het kader van interdisciplinaire samenwerking) of wordt aan patiënten gevraagd of ze zich willen registreren voor een online gezondheidsomgeving waarin de dokters verslagen, resultaten van bloedafnames of medicatie voorschriften kunnen delen. Deze informatie wordt afgewisseld met het actuele nieuws om de uitzending afwisselend te houden.

“In het begin kostte het wat tijd om het beheer onder de knie te krijgen, maar al doende leert men snel. Het is een gebruiksvriendelijk programma en we kunnen er alle kanten mee op. Zelfs het toevoegen van eigen video’s of Powerpoint presentaties behoort tot de mogelijkheden!”, aldus dokter Lybaert.Datum: Apr 2022

Client: De Netelier

Categorie: Wachtkamerschermen,

Locatie: Lier, België

Partner: ,Meer info over deze oplossing

Gerelateerde Projecten